Zoeken
  • Babs Woest Fotografie

Borstvoeding

Voor alle borstvoedinggevende of die hebben gegeven, moeders. We kennen het allemaal, “de borst” het voedt ons kind, het troost ons kind, het wordt ook hun grootste snack en daarnaast wordt je ook leuk in de maling genomen op ten duur wanneer een borst ook gewoon een speelobject wordt.

Maar als eerst de grote vraag ‘gaat het lukken’.. de kleine wordt geboren en vaak neemt ons oerinstinct de overhand, we gaan borstvoeding geven, mits het lukt! Want zo vanzelfsprekend is dat niet. Bij de 1 loopt het direct goed, bij de ander niet, maar we zijn al super blij als we de eerste keer die paar druppels melk in dat bekertje zien zitten. Ik lag in het ziekenhuis en moest kolven, ik zag 3 druppels schitteren in het bakje. Was dit het dan?? De verpleegsters stonden uiteraard in hun rol mij aan te moedigen dat dit er heel goed uitzag. Ik wist serieus niet of ik nu in de maling werd genomen of dat ik trots kon zijn. Ik bracht vol trots mijn potje naar de koelkast en zag daar veel volle potjes staan. Alsof ik een klap in mijn gezicht kreeg, hoe kan mijn kind van die paar druppels gaan leven terwijl al die andere volle flessen krijgen. De moed zonk letterlijk in mijn schoenen, maar na een paar dagen werd het potje steeds voller en ik was super trots! Maar toen kreeg ik borstontsteking en 2 dagen later had ik in beide borsten ontstekingen. Ik dacht dat bevallen geen prettig gebeuren was, maar dit sloeg wel alles op dat moment! Wat een pijn, ik wist niet waar ik het zoeken moest en wou per direct stoppen, maar de bemoedigende worden om mij heen zeiden ‘je moet er even doorheen’ en dat deed ik. Toen kwamen de kloven.. wat een feest! Na een paar weken zwoegen kwam er rust en begon ik te genieten van het gemak om borstvoeding te kunnen geven. Tot het eerste tandje kwam en het voeden soms ook gewoon alleen maar sabbelen en spelen werd met die mega zuigkracht en scherpe kleine tandjes. Na 6 maanden borstvoeding ben ik ermee gestopt.


Borstvoeding geven is niet zomaar iets, ook absoluut niet vanzelfsprekend, ik vind het daarom extra mooi als vrouwen deze momenten vast laten leggen!


#borstvoedingfotoshoot #borstvoeding #breastfeeding #fotoshoot
109 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Self love