Zoeken
  • Babs Woest Fotografie

Van nachtmerrie naar hel

Bijgewerkt: 16 jul 2019


Kind, wat ben je prachtig..


Iedere keer is het weer spannend wie ik voor mijn lens krijg, zoekende naar de blikken die mij hun verhaal vertellen. Toen ik deze familie zag aanlopen vertelde 10 ogen mij alles. Dit zou een bijzondere en emotionele middag worden. Mijn vader had een schommel gemaakt om Pip, een prachtig meisje van 3 die niet meer in staat was zelf te zitten, in te zetten. De schommel was prachtig versierd met bloemen en ballonnen. Pip vond het allemaal schitterent en ging er als een echte prinses met beentjes over elkaar in zitten. Wat genoten wij van haar persoonlijkheid!


Ook het tipitentje met de mooie hoofdtooien werd een groot succes.

Broertje Teun nam zijn plaats in voor de tent "kom niet aan mijn prinses" zei zijn uitdrukking, terwijl pip er vrolijk op los tingelde op de gitaar. De foto's met papa, mama en oma zijn een verhaal opzich geworden, er zijn geen woorden voor nodig, de uitdrukkingen spraken boekdelen.


Ik heb Pip en Teun geknuffeld alsof ze eigen waren en na deze beladen middag heb ik bewust gekozen om de foto's nog even in mijn camera te laten zitten. Morgen een nieuwe dag. De hele nacht spooktte hun blikken door mijn hoofd en ik voelde dat mijn hoofd behoefte had om zich te ontladen. Om 7:00 uur gaan mijn ogen open en ik race naar mijn camera, importeer mijn foto's op mijn laptop en daar knak ik. 700 foto's uitgebeeld in een onbeschrijfelijk liefdevol en pijnlijk verhaal. Ik huil.


Pip en Teun hebben beide te horen gekregen dat zij de ziekte CLN2 hebben. Zij zijn als normale kindjes begonnen en niemand had dan ook maar enig idee dat er iets stond te gebeuren. Pip kreeg op 3 jarige leeftijd (een paar maanden voor de fotoshoot) de eerste symptomen. Van een vrolijk rondhuppelend kind is zij in 5 maanden tijd in een rolstoel komen te zitten, maar wat pip zo ziek maakte was 1 groot raadsel. Na vele onderzoeken wordt de nachtmerrie 1 grote hel. Pip blijkt CLN2 te hebben en zal niet oud worden. Teun wordt hierop ook getest. Teun krijgt 3 weken later te horen dat hij ook drager is van de ziekte..


Pip en Teun, wat zijn jullie prachtig..


www.pip-teun-foundation.com


#CLN2#kinderfotografie#engel#kindfotografie#childphotography#fotoshoot#fotograaf#


59 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven